NetMonster


NetMonster Logo

NetMonster is een app die op de achtergrond op je telefoon scant naar zendmasten en je een melding geeft wanneer je een nieuwe zendmast hebt gevonden. Ook kun je met NetMonster informatie verzamelen waar antennes naartoe gericht zijn. Daarnaast laat NetMonster je zien met welke frequentiebanden en met welke zendmast je verbonden bent.

Antennekaart.nl heeft integratie met NetMonster. In de NetMonster app kun je aangeven dat je de dataset van Antennekaart.nl wilt importeren. Als je dat doet laat je telefoon je een offline overzicht zien van alle zendmasten in Nederland. Je kunt dan de gegevens van alle bestaande zendmasten scannen, zoals onder andere de Cell IDs en de Tracking Area Codes. Ook meldt je telefoon je dan wanneer je een nieuwe zendmast hebt gevonden.

Na het scannen kun je de gegevens van NetMonster exporteren en uploaden op Antennekaart.nl. Deze gegevens zijn anoniem. Het is niet zichtbaar waar en wanneer je bent geweest. De enige gegevens die NetMonster doorgeeft zijn de gevonden gegevens bij gescande zendmasten, en eventueel nieuwe zendmasten. Door deze gegevens te delen met Antennekaart.nl help je ons enorm om de gegevens op de kaart vollediger te maken en in de toekomst betere overzichten te maken.

Op dit moment is er nog geen automatische manier om de NetMonster export te uploaden, maar hier zijn we mee bezig. Tot die tijd vragen we je om deze exports te mailen naar info@antennekaart.nl. We werken samen met de ontwikkelaars van NetMonster om in de toekomst een automatische upload te kunnen doen van gescande gegevens naar Antennekaart.nl.

Importeren van Antennekaart data

Hier vind je een beschrijving hoe je Antennekaart data kunt importeren in NetMonster. Wanneer je de NetMonster app hebt geïnstalleerd en geopend kun je rechtsonder in de app op de menuknop drukken. In dit menu druk je op 'Database'. Vervolgens druk je op de 'Download' knop. Hier kun je voor elke gewenste provider een rule toevoegen door rechtsonder op de 'Add rule' knop te drukken.

In dit Rule menu selecteer je Nederland als land en kun je vervolgens kiezen tussen T-Mobile, Vodafone en Tele 2. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om Vodafone te importeren omdat de locatienummers bij Vodafone niet correleren met de eNode-B IDs.

Refresh interval kun je op eigen voorkeur kiezen. Deze waarde geeft aan hoe vaak NetMonster kijkt of er een nieuwe export klaarstaat op de Antennekaart.

Wanneer je klaar bent druk je rechtsonder op 'Done'. Nu zullen alle gegevens worden geïmporteerd.

Gegevens exporteren en opsturen naar Antennekaart

Nadat je zendmasten hebt gescand met NetMonster kun je deze gegevens uploaden naar de Antennekaart om ons meer inzicht te kunnen geven in de exacte configuratie van de zendmasten. Het teruggeven van gegevens is absoluut niet verplicht, maar we zijn erg blij met elke bijdrage die je levert. De gegevens worden compleet anoniem verwerkt en we houden geen locatiegeschiedenis bij.

Om de gegevens te exporteren druk je in NetMonster linksonder op de menu knop. Daarna druk je op 'Database' in het menu. Vervolgens druk je op 'Export'. Kies bij 'Output format' voor het NetMonster (.ntm) formaat. Kies bij Export filter voor 'All'. Daarna kun je rechtsonder op 'Export' drukken. NetMonster zal een melding geven wanneer de export klaarstaat.

In deze melding druk je op 'Share'. We vragen je om deze export te mailen naar info@antennekaart.nl. In de toekomst maken we een manier waarmee je deze exports zelf kunt uploaden naar de Antennekaart. Als wij deze exports hebben ontvangen zullen we deze gegevens verwerken.

Het teruggeven van gegevens is niet verplicht, maar we waarderen het zeer als je dit wel doet. Dit helpt ons een beter overzicht te krijgen van de exacte configuratie van de zendmasten, zodat we later nog betere overzichten kunnen maken.