NetMonster


NetMonster Logo

NetMonster is een app die op de achtergrond op je telefoon scant naar zendmasten en je een melding geeft wanneer je een nieuwe zendmast hebt gevonden. Ook kun je met NetMonster informatie verzamelen waar antennes naartoe gericht zijn en hoe deze zijn ingesteld. Daarnaast laat NetMonster je zien met welke frequentiebanden en met welke zendmast je verbonden bent.

Antennekaart.nl heeft integratie met NetMonster. In de NetMonster app kun je aangeven dat je de dataset van Antennekaart.nl wilt importeren. Als je dat doet heeft je telefoon een offline overzicht van alle zendmasten in Nederland. Je kunt dan de gegevens van alle bestaande zendmasten scannen, zoals onder andere de Cell IDs en de Tracking Area Codes. Ook meldt je telefoon je dan wanneer je een nieuwe zendmast hebt gevonden.

Na het scannen kun je de gegevens van NetMonster delen met Antennekaart.nl. Deze gegevens zijn anoniem. Het is niet zichtbaar waar en wanneer je bent geweest. De enige gegevens die NetMonster doorgeeft zijn de gevonden gegevens bij gescande zendmasten, en eventueel nieuwe zendmasten. Door deze gegevens te delen met Antennekaart.nl help je ons enorm om de gegevens op de kaart vollediger te maken en in de toekomst betere overzichten te maken.

Importeren van Antennekaart data

Om de Antennekaart data te importeren druk je in de app linksonder op de menuknop, daarna op 'Database' en vervolgens op 'Download'. Dan kun je rechtsonder op 'Add rule' drukken. Kies hier de provider en de gegevens worden automatisch gedownload!

Gegevens exporteren en opsturen naar Antennekaart

Nadat je zendmasten hebt gescand met NetMonster kun je deze gegevens uploaden naar de Antennekaart om de verzamelde informatie te delen met andere gebruikers. De gegevens worden compleet anoniem verwerkt en we houden geen locatiegeschiedenis bij.

Je kunt de gegevens delen vanuit de NetMonster app. Hiervoor ga je via het menu linksonder naar het 'Log' scherm. Pas daarna het 'All cells' filter (onderaan) aan naar 'New and modified'. Je ziet nu alleen nog cellen waar je telefoon een aanpassing heeft gedetecteerd. Via de groene 'Share' knop kun je selecteren welke cellen je wilt delen. Druk rechtsboven op 'Select all' om alle cellen te delen. Druk daarna op 'Next'. Hier kun je een naam invullen als afzender. Het maakt niet uit wat je hier invult, wij doen niks met deze gegevens. Als je nu op 'Send' drukt worden de cellen gedeeld met ons. Alvast bedankt!