4G Snelheid Berekening


De maximale theoretische snelheid van 4G is afhaneklijk van verschillende factoren. Op deze pagina vind je een rekenmachine waar je kunt spelen met deze factoren om te kijken wat de resulterende maximale theoretische snelheid is.

In de linker balk kun je een aantal LTE-carriers toevoegen. De upload-knop geeft aan of deze carrier gebruikt moet worden voor uploadverkeer. Normaal is maar 1 carrier tegelijk inzetbaar voor upload, tenzei Upload Carrier Aggregation wordt gebruikt.

Voor TDD zijn een aantal extra opties beschikbaar. De Cyclic Prefix is in Nederland altijd standaard (6). De TDD frame configuratie geeft aan hoe de verdeling tussen upload (U) en download (D) zal zijn. De S frame is een speciale subframe, die in principe bestaat om te voorkomen dat de upload en download overlappen, wat mogelijk is door verschillen in kloktijd tussen telefoon en zendmast. Deze S kan nog worden verdeeld in de special subframe configuratie. De streepjes zijn de guard period, de tijd dat er geen communicatie plaatsvindt. De D en U symbolen zijn extra OFDM symbolen die in dit speciale frame kunnen worden geplaatst.

In Nederland maken KPN en Odido op band 38 (2600MHz TDD) gebruik van frame configuratie 2 met subframe configuratie 7.

Download: 97.9 Mbps
Upload: 37.5 Mbps

Carriers

10 MHz | FDD | 2T2R
DL: 256 QAM | UL: 64 QAM

DL: 97.9 Mbps | UL: 37.5 Mbps

Opties

10 MHz
FDD
256 QAM
64 QAM
2T2R