KPN heeft al 20 procent van zijn zendmasten omgebouwd naar Huawei


KPN is al sinds Oktober bezig met de ombouw van zijn zendmasten van Ericsson naar Huawei. Nu eind Maart is het een half jaar nadat de eerste zendmast is omgebouwd. Uit data uit het antenneregister van Agentschap Telecom blijkt dat Inmiddels 20% van alle KPN zendmasten zijn omgebouwd naar Huawei.

In de aanloop naar 5G is KPN al zijn zendmasten aan het ombouwen van leverancier Ericsson naar Huawei. Met deze nieuwe zendmasten kan KPN snel 5G internet aanbieden aan zijn klanten. Er zijn al 20% van alle KPN zendmasten omgebouwd naar het nieuwe Huawei RAN (Radio Access Network). Deze omgebouwde zendmasten bevinden zich voornamelijk in de randstad. Den Haag, Rotterdam, Gouda, Zoetermeer, Amsterdam, Zaandam en Utrecht zijn voorbeelden van grote steden die grotendeels zijn omgebouwd. Ook is al een groot deel van het buitengebied in Zuid-Holland en een deel van Noord-Holland omgebouwd.

Met de nieuwe zendmasten kunnen een grote hoeveelheid frequenties uit worden gezonden. 700MHz, 800MHz, 900MHz, 1400MHz, 1800MHz, 2100MHz, 2600MHz (FDD) en 2600MHz (TDD). Nog niet al deze frequenties mogen gebruikt worden, zo gaat bijvoorbeeld dit jaar een frequentieveiling plaatsvinden voor de 700MHz en 1400MHz banden. Daarnaast wordt de 2100MHz band opnieuw geveild.

Klik hier voor een overzicht van alle reeds omgebouwde zendmasten

Reacties

Reageer